10 februari 2011

cakepops. mmm


BAKA ROLIGA KAK-KLUBBOR!
Efter cupcakes kommer cakepops! Pyntade kakor på pinne – gör dem från grunden eller använd färdigköpt ­kaka och ös på med dekorationer.

(Blir cirka 30 klubbor)

Du behöver:
Till kakan:
100 g smör
1 dl (60 g) vetemjöl
1 dl (45 g) kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
smör och ströbröd till formen

Till klubborna:
175 g jordnötsmör
150 g vit choklad till doppning
150 g mörk choklad
Strössel och ev hushållsfärg till dekor
Klubbpinnar och oasis eller frigolit

Gör så här:1. Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1,5 liter.
2. Smält smöret. Mät upp och blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
3. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt det smälta smöret och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 35 minuter. Låt svalna ett par minuter och stjälp sedan upp kakan. Låt svalna helt.
5. Klubbor: Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt jordnötssmöret och mixa ihop till en tjock smet.
6. Forma smeten till hjärtan eller runda kulor och stick ner en pinne i varje. För att få pinnen att sitta fast ordentligt kan du fästa den med lite smält choklad. Låt stelna i kylen i cirka 30 minuter.
7. Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa varje klubba i ett lager choklad. Låt rinna av lite och strö över strössel. Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit. Dekorera eventuellt med choklad som du har färgat med några droppar karamellfärg. Låt stelna i kylen.

Tips!
I stället för jordnötssmör kan du blanda ihop kaksmulorna med något annat kladdigt och gott, till exempel choklad­tryffelsmet, Nutella, hasselnötsmassa eller cream cheese
.






hittade detta receptet på alltihemmet.se av maria Öhrn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar